Labradoriet

In dit blog wil ik jullie iets vertellen over labradoriet. Het is één van mijn lievelingsstenen, omdat het zulke mooie kleurschakeringen heeft. Ik maak met deze steen graag wire wrapped (draadgewikkelde) hangers, een prachtig sieraad dat bijna bij elke outfit past.

Wat is labradoriet

Labradoriet is een doorzichtig tot doorschijnende steensoort. Het kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn met stukken met een blauwe, groene of geelachtige glans als het gepolijst is. Goud labradoriet is transparant en heeft een goudgele kleur. Het kleurenspel wordt veroorzaakt door talrijke plaatvormige insluiten,die het licht breken. Dit wordt labradoriseren of schiller-effect genoemd. Spectroliet is een donkere labradoriet soort uit Finland.

Oorsprong

De naam labradoriet is een vernoeming naar één van de eerste vindplaatsen: het Canadese schiereiland Labrador. Labradoriet is in 1770 ontdekt in Canada, maar het was waarschijnlijk al bekend in de Romeinse tijd. Labradoriet kun je vinden in Canada, Madagascar, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten. De Finse vorm van labradoriet bevat alle kleuren uit het bovengenoemd spectrum en wordt daarom spectroliet genoemd.

Werking

Veel mensen kennen edelstenen bepaalde spirituele of fysieke krachten toe. Mijn keuze voor edelstenen is hier niet op gebaseerd, ik vind het gewoon prachtige stenen, gevormd in de Schepping, waar wij van kunnen en mogen genieten.

Men zegt dat labradoriet je rustig en geconcentreerd maakt. Het helpt je om in stressvolle omgevingen het hoofd koel en helder te houden. Omdat blauwe labradoriet op de hypofyse inwerkt, heeft hij een gunstig effect op klachten die te maken hebben met de hormoonhuishouding, zoals menstruatieklachten, overgangsklachten, prostaatklachten en onvruchtbaarheid. De steen werkt ook inop de epifyse en harmoniseert het slaap-waakritme, waardoor het kan helpen bij slapeloosheid. De labradoriet werkt ook op allerlei klachten met botten en gewrichten. Leg de steen regelmatig op de aangedane plek, of draag hem in je zak of als sieraad. Geel-oranje labradoriet ondersteunt de spijsvertering en de stoelgang. Groene labradoriet werkt op het hart en zorgt voor evenwicht in de vochthuishouding van je lichaam. Het harmoniseert de kalium-natriumbalans. Blauwe labradoriet werkt op de keel en het voorhoofd. Het is te gebruiken bij stemklachten en keelklachten, klachten aan de luchtwegen en de longen.